Fietsvakantie door de Dordogne

De meeste van jullie weten inmiddels dat ik heel erg van fietsen hou. Ik ga bijna elk jaar op fietsvakantie en heb mijn vakantie voor aankomende zomer al geboekt, namelijk een 15 daagse fietsvakantie door de Dordogne. Het gaat om een groepsvakantie dus je reist met begeleiding en andere fietsvakantiegangers. Ik heb er ontzettend veel zin in! We gaan fietsen door de mooie natuur en langs oude stadjes, kastelen en kerken. In ben al eerder in de Dordogne geweest en hier is ontzettend veel te zien.

dordogne-sport-vrije-tijd

Veel fietsen voor een betere conditie

Zo’n fietsvakantie vergt best wel veel inspanning. Dit terwijl de reis die ik geboekt heb niet eens heel zwaar is. Toch fiets je zo’n 50 kilometer per dag en dan is het wel fijn als je conditie goed is zodat je lekker door kunt trappen in warm weer. Ik fiets daarom het hele jaar zoveel mogelijk. Mijn werk is 40 minuten van mijn huis af gevestigd. Ik pak bijna dagelijks de fiets. Alleen wanneer het echt stormt of sneeuwt dan pak ik de auto. Ik heb een goede Gazelle fiets met meerdere versnellingen. Als je langere afstanden fietst, is het echt heel belangrijk om een fijne fiets te hebben. Ik heb deze fiets twee jaar geleden aangeschaft. Hij was best wel duur maar ik ben er ontzettend blij mee. Ik onderhoud mijn fiets erg goed en zet hem altijd binnen of onder een afdak zodat hij niet verroest. Verder heb ik een fietsverzekering tegen zowel schade als diefstal en een speciaal ART-goedgekeurd slot. De aanschafprijs was vrij hoog maar doordat ik hem goed onderhoud verwacht ik er nog erg lang mee te kunnen fietsen. Een goede fiets is in mijn ogen zeker een goede investering op de lange termijn, vooral als je lange afstanden fiets!